Beste sportarmband van 2022 – die comfortabel zitten

Beste sportarmband van 2022 – die comfortabel zitten

Een sportarmband is zo’n ding dat je om je bovenarm of pols draagt en waar je je telefoon in stopt. Op die manier kun je je smartphone meenemen tijdens het rennen maar hoef je hem niet vast te houden.

Neem de informatie in dit artikel even mee wanneer je overweegt om een sportarmband te gaan aanschaffen. Dit artikel zal je namelijk helpen de juiste keuze te maken.

Beste sportarmbanden van 2022

Dit zijn de beste sportarmbanden van 2022:

1. MMOBIEL Sportband

Een hele goede sportarmband is naar onze mening de band van MMOBIEL, die formeel geschikt is voor nagenoeg alle iPhone-types.

In de praktijk blijkt deze sportarmband ook goed te combineren te zijn met toestellen van Samsung, Huawei, Motorola en Xiaomi.

De productomschrijving op sommige websites noemt meer dan 100 typen telefoons waarvoor deze armband geschikt zou moeten zijn. We hebben dat niet allemaal getest.

Deze sportarmband is spatwaterdicht door gebruik van speciaal gecoate materialen die zweet en waterafstotend zijn.

De armband beschikt over een comfortabele rekband met Velcro klittenband sluiting.

Hij heeft een reflecterende buitenlaag, handig voor de veiligheid tijdens het lopen.

Hij is verstelbaar in de ideale pasvorm al naar gelang de omvang van de bovenarm. Een voordeel is bovendien dat hij diverse opties biedt voor headsetaansluiting op verschillende plaatsen .

Hoewel het transparante venster de hantering van het touchscreen volgens sommige gebruikers iets bemoeilijkt, is bediening van je telefoon terwijl die in de armband zit, absoluut goed mogelijk. Ook mede door de lage prijs is dit een hele goede deal.

Bekijk prijs

2. Universele sportarmband

De hardlooparmband is universeel toepasbaar. In de praktijk betekent dat dat je er alle telefoons tijdens het hardlopen in mee kunt nemen die qua formaat variëren van 3.5 tot wel 7 inch.

Ongeacht het formaat wordt het toestel door middel van een speciale ‘inklemconstructie’ goed gefixeerd (vastgezet). Daarbij worden alleen de beste, ultrasterke en vormvaste ABS-materialen (acrylonitril butadieen styreen) gebruikt dus ‘no worries’.

Met de hardlooparmband van Hardloopzone.nl neem je je toestel niet alleen probleemloos mee tijdens het hardlopen. Ook wanneer je gaat wielrennen, mountainbiken, wandelen of fitnessen draag je je telefoon eenvoudig bij je.

Erg handig is het feit dat je je telefoon in een handomdraai 360 graden kunt roteren. Zo kun je je toestel nog beter en gemakkelijker bedienen. Vrijwel geen enkele andere sportarmband bezit deze functionaliteit.

Wat jammer is ten opzichte van andere sportarmbanden is dat deze je telefoon niet beschermt tegen indringing van water en zweet.

Bekijk prijs

3. Kalenji Sportarmband voor grote smartphone

Deze armband is volgens Decathlon zelf geschikt voor smartphones die maximaal 159 bij 90 mm zijn. De iPhone X, de 6,7 of 8 plus en de Samsung Galaxy Note 7, ze passen er allemaal in.

Je telefoon kan nooit uit de hoes vallen want de hoes sluit met een schuifsluiting. Dat heeft ook als voordeel dat je telefoon enigszins spatwaterdicht wordt beschermd tegen regen en zweet.

Het nadeel is dan weer dat wanneer je telefoon iets kleiner is deze een klein beetje speelruimte heeft en in de hoes kan bewegen.

Ondanks dat deze armband je telefoon geheel omsluit, kun je het scherm toch gewoon bedienen via het doorzichtige schermpje.

De hoes blijft vastzitten d.m.v. een klittenband sluiting. Je kunt hem dragen om je bovenarm, dan heb je er tijdens het sporten geen last van. Bediening is dan wel minder gemakkelijk.

Maar je kunt de hoes ook om je pols dragen waarbij je het overschot van het riempje door een speciaal lusje weg kan werken.

Het hoesje past om een pols of bovenarm van minimaal 18 cm en maximaal 44 cm omtrek, dus ook om die van jou!

Bekijk prijs

4. Nike Lean Arm Band

Deze sportarmband van Nike meet 7,5 x 14,5 cm (bron) en is daardoor geschikt voor de meeste standaard smartphones die daardoor goed op hun plek blijven.

De wat grotere modellen passen er echter niet in.

Het is de bedoeling dat je deze armband draagt om je bovenarm, waar hij goed blijft zitten door de speciale klittenband Velcro sluiting. Bediening van je telefoon gaat via een transparant scherm.

Ben je modebewust?

Deze sportarmband is als enige in zijn soort verkrijgbaar in meerdere kleuren waaronder zwart, blauw, groen en rood.

De gekleurde versies hebben een fluorescerend karakter en alle modellen zijn bovendien uitgerust met een reflecterend Nike logo. Op die manier zorgt je armband ervoor dat je als sporter op de openbare weg ook nog eens extra goed zichtbaar bent. Dat voelt wel zo veilig!

Waarom eigenlijk een telefoon meenemen tijdens het rennen?

Een moderne smartphone bevat nogal wat techniek en kan daarom veel functionaliteit bieden tijdens het hardlopen.

Zo kun je leuke apps gebruiken zoals Runkeeper en de app Looptijden. Die apps verzamelen tijdens het hardlopen allerlei gegevens over je route, je snelheid en je afstand.

Met je telefoon kun je ook je hartslag registreren in combinatie met een bluetooth hartslagmeter. Dat bespaart de kosten van de aanschaf van een dure hartslagmeter. Je mobiel beschikt immers ook over bluetooth.

Natuurlijk kun je met je telefoon ook je favoriete muziek luisteren tijdens het hardlopen. Dat geeft motivatie. En tijdens een rustig duurloopje is het zelfs mogelijk om met je telefoon een audiocursus te volgen of te bellen met een vriend of vriendin.

Zeker wanneer je apps gebruikt die door middel van audio gegevens aan je terugkoppelen, dan is het van belang om prettige oordopjes te gebruiken. Dopjes die niet om de haverklap uit je oren vallen.

Je smartphone draagt bij aan je prestaties en je veiligheid als hardloper

De speciale hardloop apps geven je data waarmee je jezelf als hardloper significant kunt verbeteren. Bovendien zorgen veel apps voor positieve aanmoediging tijdens het hardlopen.

Deze apps vormen een goedkoop alternatief voor sporthorloges. Die zijn typisch voor hardlopers ontworpen. Toch op zoek naar een sporthorloge?

Als fanatiek hardloper moet je er een keer op rekenen dat je onderweg een blessure krijgt. Bijvoorbeeld als je je verstapt.

Stel je eens voor dat dat op een afgelegen locatie gebeurt. Je zult dan nog heel ver naar huis moeten strompelen. Ook dan is het handig om je telefoon bij je te hebben zodat je iemand kunt bellen om hulp in te schakelen.

Waarom zou je een sportarmband gebruiken?

Wanneer je je smartphone in de hand moet houden tijdens het rennen dan is dat niet prettig.

Je kunt je vingers niet ontspannen en bent niet in balans terwijl je beweegt.

De kans dat je toestel valt is bovendien groot en de verzekering dekt de schade niet.

Het alternatief is om hem in een broekzak te dragen. Maar veel sportleggings hebben die niet en bovendien beweegt het toestel dan te veel.

Om ook nog eens te voorkomen dat je legging met telefoon en al tot je enkels afzakt, gebruik je een sportarmband in combinatie met je smartphone.

Je hebt dan geen last van je telefoon tijdens het sporten en het beschermt hem meteen tegen valgevaar.

De smartphone wordt met behulp van de armband op de pols of de bovenarm gedragen en zit daardoor comfortabel.

Waar moet je op letten als je een sportarmband wilt aanschaffen?

We hebben voor jou een aantal belangrijke zaken waarop je moet letten bij de aanschaf van een sportarmband, op een rijtje gezet.

Kies de juiste maat

Wanneer je problemen wilt vermijden kun je het beste een sportarmband precies op maat kiezen.

Het ene toestel is nu eenmaal groter en anders van vorm dan het andere, dus kies je daarvoor ook het beste de passende, grotere armband. Dan blijft je toestel goed op zijn plaats en kun je alle functies goed gebruiken.

Een opening voor de aansluiting voor je oordopjes zit op zo’n armband voor een bepaalde serie of een bepaald model, exact op de juiste plek en beschermt zo optimaal.

Multi-universele sportarmbanden, ogenschijnlijk geschikt voor nagenoeg alle toestellen, zijn er ook. Maar die zijn niet altijd ideaal omdat die vaak net te groot of te klein zijn.

Je telefoon heeft dan speelruimte tijdens het hardlopen en dat voelt niet prettig. Of knoppen en schermdelen zijn geheel of gedeeltelijk bedekt waardoor de bediening van je toestel onderweg wordt bemoeilijkt.

Zorg er dus voor dat je echt de juiste maat armband kiest voor je telefoon.

Je smartphone is niet waterdicht

Denk eraan dat jouw smartphone niet bestand is tegen water.

Afgezien van de mogelijkheid dat hij in een plas valt, vormen ook regen en zweet een bedreiging voor de toch best fragiele techniek van je smartphone.

Bij de aanschaf van een armband moet je er dus op letten dat je toestel goed afgesloten wordt in de armband. Hoewel je natuurlijk nooit met een armband in het water moet springen, is het goed om bij aankoop te bepalen of de band je toestel spatwaterdicht beschermt.

Let daarbij ook even op de kwaliteit van eventuele klittenband sluitingen. Die moeten voldoende krachtig zijn zodat ze tijdens de loopbeweging niet losraken en er geen ruimte ontstaat. Je moet al je energie op het hardlopen kunnen richten immers.

Heel leuk zo’n transparant venster waardoor je het scherm van je smartphone kunt blijven zien terwijl hij in je sportarmband zit. Maar kun je je smartphone er ook door bedienen, zonder dat je je toestel daarvoor uit je armband moet halen?

De ervaringen hiermee lijken wisselend te zijn.

Het is niet helemaal duidelijk of het aan het toestel ligt of aan de plastic folie die gebruikt wordt in sommige sportarmbanden.

Maar we horen nogal eens dat het scherm niet meer goed bedienbaar is wanneer het toestel in de sportarmband is geplaatst. Test dit dus even als je het product hebt ontvangen zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Online kan je vrijwel altijd gratis retour sturen.

Je wilt gewoon geen gehannes onderweg.

Alternatieve mogelijkheden

Wanneer je hardlopen met een smartphone op zak – of nee….om je arm dus – toch te veel gedoe vindt, dan heb je natuurlijk ook nog alternatieve mogelijkheden.

Sporthorloge i.p.v. smartphone met sportarmband

Met een sporthorloge meet je alle gegevens tijdens het hardlopen die je maar wilt. De duurdere modellen beschikken ook over GPS en tracken dus waar je loopt. Je kunt tijdens het lopen data gemakkelijk op het scherm aflezen en het sporthorloge na afloop van je training koppelen aan een ander device.

Natuurlijk, je kunt niet met je sporthorloge bellen. Daarvoor moet echt je telefoon mee.

Ontdek de beste sporthorloges van 2022

Maar sommige sporthorloges hebben wel een ingebouwde muziekspeler. Je slaat in dat geval je songs op het horloge op. Bij een geheugen van 4GB sla je al gauw zo’n 500 liedjes op.

Je kunt het horloge gebruiken voor audio in combinatie met draadloze oordopjes die je verbindt via Bluetooth.

Zo’n sporthorloge is ook het artikel dat je nodig hebt om te combineren met een hartslagband voor nauwkeurige hartslagmeting.

Er zijn ook een heleboel sporthorloges beschikbaar met ingebouwde hartslagmeter. Dat is iets minder nauwkeurig dan een hartslagband maar wel zo gemakkelijk. Dit is zeker voor de recreatieve loper een perfecte keuze. Zo’n band is ook niet altijd fijn om om te hebben.

Running Pod

Dit is een klein apparaatje van het merk Garmin dat zes verschillende hardloopdynamica registreert. Je bevestigt het bovenop je schoen, vast aan de veters en hebt dan geen smartphone of sporthorloge meer nodig tijdens je training.

Op basis van jouw schoenbeweging, berekent hij verbrande calorieën, afgelegde afstand, en daarnaast ook je “runefficiency” indicator welke de hardloopefficiëntie aangeeft. Tijdens het hardlopen slaat de Pod alle gemeten data op. Na afloop gebruik je de app op je smartphone om die data te laden en zie je meteen de nodige interessante grafieken.

Alles even samengevat

De mogelijkheid om muziek mee te nemen of bepaalde apps te runnen tijdens het hardlopen, maken het meenemen van je telefoon tijdens het rennen heel logisch.

Dat meenemen doe je op een veiligere manier door een sportarmband te kopen waarin je het toestel meedraagt. Wanneer je zo’n sportarmband aanschaft, moet je er vooral op letten dat je toestel er goed in past, het spatwaterdicht beschermd wordt, je je touchscreen kunt blijven bedienen en er een headsetuitgang is.

MMobiel biedt diverse sportarmbanden aan die geschikt zijn voor een brede range van toestellen. Heb je er helemaal genoeg van om je toestel tijdens het rennen mee te zeulen – hoe comfortabel dat ook kan zijn met een sportarmband – bekijk dan opties als een sporthorloge of Running Pod.

Beste sportarmbanden van 2022

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Leave a Comment

Your email address will not be published.